De winnaars: Achterhoekers van de Maand

Regelmatig wordt er een ‘Achterhoeker van de Maand’ bekendgemaakt en in het zonnetje gezet. Bekijk hieronder de winnaars van de titel Achterhoeker van de Maand.

Achterhoeker van de Maand – Ankie Kramer

Op donderdag 23 mei werd Ankie Kramer dik verdiend benoemd tot Achterhoeker van de Maand. Ankie zet zich al jaren in als secretaris van Stichting Bergh in het Zadel, een stichting die geld inzamelt voor kankerbestrijding. Op de foto ziet u tevens Theo Mijnen, voorzitter van deze organisatie, en Baltazar van Puffelen van Optimaal FM. Ankie, van harte gefeliciteerd met deze mooie titel.

Tevens veel succes gewenst aan alle deelnemers van de fietstocht Bergh-Leipzig-Bergh die vanaf vandaag t/m zaterdag 1 juni zal plaatsvinden. Dit is een prachtig voorbeeld van de activiteiten die deze stichting organiseert om geld in te zamelen. Ook de renners steunen? Kijk op www.berghinhetzadel.nl en doneer!

Beluister hier de bekendmaking van Ankie Kramer als Achterhoeker van de Maand.

Achterhoeker van de Maand – Wilma Elbertsen

Gisteren is Wilma Elbertsen benoemd tot Achterhoeker van de Maand. In haar rol als Regiomanager Achterhoek bij VNO-NCW is zij een zeer waardevolle ambassadrice voor de regio die geen moment onbenut laat om de Achterhoek op professionele wijze te prijzen en promoten. Bovendien fungeert zij menigmaal als succesvol verbinder voor uiteenlopende bedrijven en organisaties in de omgeving. Namens Optimaal FM en Seesing Personeel, van harte gefeliciteerd met deze welverdiende titel!

Beluister hier de bekendmaking van Wilma Elbertsen als Achterhoeker van de Maand.

Achterhoeker van de Maand – Hans Keuper

De Achterhoeker van de Maand in november is voor velen niet echt verrassend. Volgens de aangevers zou hij met stip op nummer 1 moeten staan: Hans Keuper, geboren en getogen Dinxperloër, heden ten dage woonachtig in Gaanderen, heeft de streek in zijn hart gesloten. “Dat geldt voor de mensen, hun manier van praten, de ondertoon en de droge humor. Maar ook voor het landleven, de mooi verbouwde boerderijen en het landschap.’’

De liefde voor de streek heeft Keuper in diverse nummers van Boh Foi Toch verwoord en verklankt. Hij schrijft de populaire song- en verhaalteksten in het Nedersaksisch en soms in het Keupers-plat. Niet alleen de band maar ook zijn bemoeienis met Wiesneus, het Zwarte Cross lied, de Achterhoek Spektakel Tour, het Achterhoekse volkslied en ga zo maar door, maken van Hans een markante Achterhoeker.

Benieuwd naar het interview met Hans Keuper? Beluister hier de bekendmaking.

Achterhoeker van de Maand – Peter Drenth

De Achterhoeker van de maand september is Peter Drenth. Geboren in Groningen, woonachtig in Doetinchem. Peter was jarenlang wethouder van de gemeente Doetinchem en is in mei 2018 beëdigd als gedeputeerde van de provincie Gelderland.

Als wethouder in Doetinchem had hij onder meer de hand in de realisatie van het Lyceumkwartier, de betere bereikbaarheid van het stadscentrum, het opknappen van rijksmonument het Oude Postkantoor, de aanleg van de Oostelijke Randweg en de bouw van de topsporthal.

Peter staat bekend als een daadkrachtig bestuurder en zeker geen ‘joa, joa’-zegger. Hij wordt ook wel gezien als de ‘onderkoning van Doetinchem’ en misschien wel stevigste wethouder van de Achterhoek. Naast zijn werk is hij trouw volger van voetbalclub De Graafschap. Die club zit en blijft net als Doetinchem en de Achterhoek in zijn ziel.

Meer weten? Beluister hier de bekendmaking.

Achterhoeker van de Maand juli

Achterhoeker van de Maand: Antoinet van Helvoirt-Looman

De Achterhoeker van de Maand is dit keer een veelzijdige, gedreven en enthousiaste dame, Antoinet van Helvoirt-Looman. Wonend en werkend in en voor de regio Achterhoek. Ze is voorzitter van Stichting Pak An (dat als doel heeft om ideeën die bijdragen aan de toekomst van de Achterhoek te ondersteunen) en staat open voor allerlei initiatieven.

Tevens is ze onderdeel van het dagelijks bestuur (heemraad) van het Waterschap Rijn en IJssel. Ze vindt het belangrijk dat velen gaan stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019. Want het Waterschap Rijn en IJssel zorgt voor water in de Achterhoek zodat we veilig kunnen ondernemen, wonen en recreëren.

Dat laatste kan prima bij vakantieverblijf Foxheuvel in Didam. Daar geniet zij ervan om gasten een heerlijk vakantiegevoel te laten beleven op het platteland van de Achterhoek. Al met al op vele fronten een gedreven Achterhoeker van de Maand!

Wil je meer weten? Beluister hier de bekendmaking.
Meer informatie over het werk van Antoinet vind je hier: www.anpakken.nlwww.wrij.nlhttp://foxheuvel.nl/

Achterhoeker van de Maand Mei

De Achterhoeker van de maand mei is Nils Wiegerinck uit Lichtenvoorde. Voorzitter en bestuurslid van het Festival Over de Top. Al jaren is Nils (zoals de website http://www.overdetopfestival.nl/ het verwoord) de rode wervelwind van het festival. Bezielend leider en medeverantwoordelijk voor het muziekprogramma. Tevens de bron van alle te gevaarlijke, onuitvoerbare ideeën.

Het Over De Top Festival is een jaarlijks terugkerend multidisciplinair festival in Lichtenvoorde. Het festival richt haar pijlers op beleving en sfeer en biedt een uitgebreide programmering voor alle leeftijden. Bewonderingswaardig is de samenwerking tussen dit festival en o.a. Reurpop in Ruurlo en Pigpop in Beltrum. Elkaar helpen en samen genieten, dat past bij Nils.

Nils is tevens songwriter en zanger/gitarist van Deanmoore, een progressieve rock band uit Lichtenvoorde. Een band met grote dynamiek en variatie dat velen weet op te zwepen. Net als Nils. Zijn enthousiasme verlegt grenzen. Niet alleen bij hemzelf maar ook bij de vele vrijwilligers van het festival. Én bij de jonge bands die hij begeleidt in de Eurostudio in Lichtenvoorde. De nieuwkomers hoeven alleen maar hun instrument mee te nemen en dan is het Plug & Play!

Zijn creativiteit komt tot uiting bij het ontwerp en de opbouw van de toegangspoort op De Zwarte Cross 2018. Een veelzijdige Achterhoeker van de maand dit keer.

Beluister hier de bekendmaking

Achterhoeker van de Maand Maart

Meindert Bussink is een echte Achterhoeker als ‘t om de liefde voor muziek gaat. Naast initiatiefnemer van Behind the Corner, en ook stichtingvoorzitter, webmaster en hoofdredacteur én met alles wat daarbij komt kijken, zette hij zich in voor “Hét cultuurdebat waar muziek in zit” in maart 2018 in Doetinchem”. Want volgens zijn zeggen heeft Popmuziek naast culturele eigenschappen, ook raakvlakken met vraagstukken over werk en wonen, talentontwikkeling, integratie, toerisme, ondernemerschap, cultureel erfgoed en natuurlijk de promotie van de Achterhoek. Meindert speelt in de band Hooked, is oprichter en gitaardocent van het Popgilde en zette zich in voor het jaarlijkse evenement de Dag van de Achterhoekse Popmuziek. Hij heeft veel kennis en hoopt die in de toekomst te kunnen delen met andere geïnteresseerden. Meindert, een man met hart voor de muziek, hart voor de Achterhoek!

Meer horen? Luister hier naar het radio-fragment met de verrassing dat hij Achterhoeker van de Maand wordt.

Achterhoeker van de Maand Januari

De felicitaties gaan deze maand naar ‘s-Heerenbergenaar IJsbrand Nijhof. Naast De Berghse Kei, de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen, heeft hij een extra titel: Achterhoeker van de Maand.

Een delegatie van Optimaal FM en Seesing Personeel overvielen hem op 26 januari in zijn carnavalswinkel Kachelhöltje’s Party Pret aan de Molenstraat in ’s-Heerenberg. Kachelhöltje is ook de bijnaam van IJsbrand Nijhof. Jarenlang heeft deze Achterhoeker van de Maand onder deze naam als buutreedner in de buut gestaan tijdens de pronkzitingen van de carnavalsvereniging d’Olde Waskupen uit ‘s-Heerenberg en in vele andere plaatsen. Hij is al langer dan 50 jaar cultureel bezig geweest door zijn inzet voor carnaval. Vanaf zijn vijftiende heeft hij wagens geschilderd en van teksten voorzien; hij heeft tientallen jaren leiding gegeven aan de advertentie-acquisitie en opmaak voor de carnavalskrant en doet dat tot op de dag van vandaag nog steeds met veel inzet en enthousiasme. Bovendien houdt hij een carnavalsarchief bij waar je stil van wordt. Kortom: IJsbrand heeft als geen ander het instituut carnaval uitgedragen.” Een terechte, feestelijke en vrolijke Achterhoeker van de Maand dit keer.

Beluister hier de bekendmaking

 

Achterhoeker van de Maand November

Tom Salemink is een netwerker, verbinder en enthousiasmeert mensen om hun talent verder te ontwikkelen. Hij is voor velen een sparringpartner. Hij zet zich in om talenten te binden en boeien aan het bedrijfsleven en aan (krimp)regio’s. Achterhoek Werkt en de Achterhoekse Talententuin zijn concepten die Tom heeft ontwikkeld. Naast zijn ondernemerschap is hij actief in de muziek als gitarist. Veel van wat Tom aanraakt verandert in goud. Altijd enthousiast en meteen denken in oplossingen. Daar blijft het niet bij. Hij pakt zelf aan of zet lijntjes uit, zodat er ook daadwerkelijk iets gebeurt.

Met z’n allen zijn we er verantwoordelijk voor om ook op de lange termijn bedrijven te binden en in de Achterhoek te blijven. Dat kan alleen als er op allerlei niveaus voldoende medewerkers zijn, want die maken het bedrijf. Samen moeten we ervoor waken dat de Achterhoek leefbaar blijft. Dit keer dus geen vrijwilliger, maar wel iemand die zorgt dat de Achterhoek blijft werken. Tom Salemink: een terechte Achterhoeker van de Maand!

Beluister hier de bekendmaking

 

Achterhoeker van de maand Oktober

Steven Kroon uit Doetinchem is sociaal betrokken en zet zich waar mogelijk graag in voor een ander. ‘’Nee’’ zeggen is moeilijk voor hem, hij is heel plichtsgetrouw en komt zijn afspraken altijd na. Een rustig persoon, vriendelijk, oprecht, begripvol en een sterk analytisch vermogen. Zo typeren mensen in zijn omgeving hem.

Hij is directeur bedrijfsleider van dé sociale hulpwinkel in de Achterhoek, Stichting Mini Manna met vestigingen in Doetinchem en Ulft. Op werkdagen en vaak op zaterdag ondersteunt hij daar een grote groep mensen met onvoldoende inkomen om rond te komen. Ook is hij politiek actief voor de PVDA, runt hij zijn eigen bedrijf ‘Kroon Management en Advies’ en is hij regelmatig grensrechter bij het voetbalteam van zijn kinderen. Een druk baasje dus die geen ‘’Nee” kan zeggen.

Beluister hier de bekendmaking

NB: de taart kwam van Gabi Hunter van de Stichting ‘’Komt voor de Bakker’’ in Doetinchem, waar zij jongeren met onder andere psychische problematiek begeleid in haar bakwinkel Gaabs.

Achterhoeker van de Maand September:

Joke Ruesink is de Achterhoeker van de Maand september!

Joke Ruesink uit IJzerlo is samen met haar man Erik, 2 dochters en vele vrijwilligers begonnen met het organiseren van de Farm & Country Fair. In 22 jaar tijd is dit evenement uitgegroeid tot een groot buitenevenement waar jaarlijks ong. 35.000 bezoekers komen in 3 dagen tijd (www.countryfair.nl). Vele verenigingen zijn betrokken bij de organisatie zoals oa. voetbalvereniging DZSV uit Dinxperlo, Gymnastiek vereniging Aktief, basisschool ’t Warmelinck en de Peuterspeelzaal uit IJzerlo.

Ook heeft ze jarenlang in de organisatie gezeten van Stichting Muziek Promotie Stonevalley. Ze is gastgezin geweest en nog steeds logeren er regelmatig buitenlandse bands die optreden in de Achterhoek en dan tevens een optreden ter plekke organiseren. De organisatie van het jaarlijkse paasvuur komt ook op haar conto. Zij is lid van Eurolink Agricultur Club, een internationale club mensen die uitwisselingen organiseren in het kader van ontwikkelingen in de landbouw en ondersteunen het stagelopen van jongeren. Zij zet zich in voor het werven van jongeren in de agrarische sector en het organiseren van studiereizen naar Ierland.
Joke houdt van gezelligheid. In de loop van de tijd zijn er verschillende musea op de boerderij ontstaan, waar groepsrondleidingen worden gegeven wat altijd bedrijvigheid geeft. Op die manier zijn er al veel leuke evenementen georganiseerd. Zoals bijv. een doe-dag van Estinea en een bivak voor Tweedewereldoorlogvoertuigen uitzendingen van TV programma’s (bijv. Wat de boer niet kent van 24 Kitchen, Gelderse Koppen, Het Wilde Oosten). Joke is een sympathieke zakenvrouw, die de titel Achterhoeker van de Maand zeer verdiend!

Beluister hier de bekendmaking: https://soundcloud.com/seesingpersoneel/achterhoeker-van-de-maand-september

Achterhoeker van de Maand Juni:

Dick Hamer is de Achterhoeker van de Maand juni

Een schoenmaker met pensioen uit Zutphen, (dieren)fotograaf en internationaal sierduivenkeurmeester en duivenfokker. Allemaal omschrijvingen die bij Dick Hamer passen. Dick is zeer gedreven in alles wat hij doet. Mede dankzij zijn inzet is het oude Arnhemse duivenras, de Gelderse Slenk, officieel erkend als duivenras. Als duivenkeurmeester is hij kritisch, maar altijd met een positieve insteek. Hij wordt over de hele wereld gevraagd om te komen keuren. Dick geeft zeer welbespraakte lezingen aan de hand van zijn ontelbaar gemaakte foto’s. Daarnaast is hij een echte ‘promotor’ van de Achterhoek, een man die vaak zegt: ‘’wie goed doet, goed ontmoet’’. Dick is behulpzaam, zich zelf wegcijferend, altijd in voor een grap, recht door zee, open en altijd in alles en iedereen geïnteresseerd. Kortom, een echte Achterhoeker! En dat is een officiële titel waard!

Beluister hier de bekendmaking

Achterhoeker van de Maand Mei:

René Bruns is de Achterhoeker van de Maand mei geworden!

René Bruns is de Achterhoeker van de Maand Mei geworden. Een bijzondere dit keer. Een markant man met een passie voor hout. Zijn creativiteit stopt hij in zijn handen en er ontstaan de mooiste producten. Op zijn website leert u hem kennen, waardoor u begrijpt waarom hij dit keer in ’t zonnetje is gezet. Hij is Schrijnwerker, wat betekent: Werker in fijn hout, maker van fijne kasten- en meubelwerk. Deze benaming past beter bij René dan meubelmaker, waarbij men al snel denkt aan seriematig fabriekswerk. Dat is nou net wat René niet levert. Alle producten worden in opdracht gemaakt, geheel op maat en naar specifieke wens van de klant.

“Je moet er veel liefde instoppen om een perfect resultaat te behalen. Wat ik maak moet een bepaalde “aaibaarheid” hebben, anders is het in mijn ogen geen goed meubelstuk’’, aldus René.

René maakt op zijn manier mensen blij met zijn werk, zijn verhalen en zijn persoonlijkheid. En dat maakt hem Achterhoeker van de Maand!

Beluister hier de bekendmaking

Achterhoeker van de Maand April:

Ronnie Degen is de Achterhoeker van de Maand april geworden!

Ronnie Degen (links op de foto)

Ronnie Degen uit Laren komt uit een echt ondernemersgezin en ondernemerschap is hem met de paplepel ingegoten. Gelukkig gebruikt hij deze kennis en zijn enthousiasme om de Achterhoek steeds weer op de kaart te zetten. Samen met het team van De Feestfabriek realiseren ze prachtige evenementen zoals de Zwarte Cross en Mañana Mañana.  Maar ook houdt hij zich graag bezig met o.a. Ron Jovi en Loarne BV, The Heinoos, Kiek Es Wieter, The Backcorner Boogie Band, Hilltop Towers en voorheen Jovink en Normaal en is hij voorzitter van de Larense Ondernemersvereniging. Samen met zijn vrouw Jeanette is hij sinds 2015 de eigenaar van Hotel de Achterhoek. De titel Achterhoeker van de Maand is zéker besteed aan Ronnie Degen! Luister hier naar het fragment van de ‘’overval’’ op 13 april tijdens de uitzending van Het Balrijk van Optimaal FM.

Achterhoeker van de Maand maart:

Edwin Bomers is de Achterhoeker van de Maand maart geworden!

Edwin Bomers uit Groenlo. Eigenaar van Camping Marveld en Hotel Havezate. Een uniek oord waar de regio trots op mag zijn. Niet alleen op toeristisch vlak maar ook als economische impuls en op het gebied van werkgelegenheid. En om nog veel meer redenen is hij Achterhoeker van de maand februari geworden. Een man die zich met hart en ziel inzet voor mooie Achterhoekse initiatieven. Neem het Internationale Marveld Voetbaltoernooi in Groenlo. Of zijn bemoeienis met de regionale wegenstructuur, oftewel het nieuwe tracé van de N18. Ook zet hij zich in voor de promotie van Groenlo als vestingstad en rijdt er sinds 2008 de Groenlo Vestingstad Express. Deze trein rijdt vanaf Camping Marveld twee prachtige routes door de Achterhoek en het Duitse natuurgebied Zwillbrock.
Een gedreven Achterhoeker van de Maand die met trots de regio vertegenwoordigt!

Beluister hier de bekendmaking

Winnaar 2016

Op vrijdag 20 januari heeft de onthulling van de Achterhoeker van het Jaar plaatsgevonden tijdens de uitzending van Het Balrijk. Balthazar van Puffelen kondigde samen met Dennis Seesing, onder begeleiding van zwaar trommelgeroffel de winnaar aan:

  • Wielly
  • Dàne
  • Maikel
  • Clémence
  • Gerard
  • Thea
  • Joke
  • Jeroen
  • René
  • Wim

Zij zijn allen met recht ‘Achterhoeker van het Jaar’ geworden. Het is voor ons onmogelijk om een keuze te maken uit deze groep mensen die zich belangeloos inzetten voor de meest uiteenlopende (vrijwilligers-)functies in de Achterhoek. Wij feliciteren alle winnaars van harte!

Luister hier het fragment van de onthulling

Winnaar maand december

Wim Hendriksen is de Achterhoeker van de Maand december geworden.

img_8081

Wim Hendriksen uit ‘s-Heerenberg zet zich al jaren met veel toewijding in voor Stichting Bergh in het Zadel, oorspronkelijk opgericht door Allois Kloosterboer. Naast een jarenlang voorzitterschap komt momenteel het contact leggen met ambassadeurs, het uitzetten van de fietstochten en de organisatie van de Golfdagen op zijn conto. Alles met maar 1 doel: het ophalen van zo veel mogelijk geld voor de Kankerbestrijding. Hij staat er mee op en gaat er mee naar bed. Een zeer actief en enthousiast persoon waarbij passie hem drijft tot het uiteindelijke doel. Met recht een Achterhoeker van de maand!

Klik hier om de bekendmaking te beluisteren

Winnaar maand november

René van Gils is de Achterhoeker van de Maand november geworden.

renevangils

René van Gils zet zich al jaren in voor ‘excellent onderwijs voor een innovatieve regio’. Hij is een verbindende persoonlijkheid die daarbij samenwerkt met andere onderwijsinstellingen, ondernemers en overheden. Hij is sinds de oprichting in 1993 voorzitter van het college van bestuur van het Graafschap College. Hij is een uitstekende verbinder die zich van vroeg tot laat inzet voor de goede zaak. Vanuit vele besturen en commissie is hij een aanjager van innovatie in de regio. Ton van Gils verdient met recht de titel Achterhoeker van de maand omdat de toekomst van de regio Achterhoek bij hem continu top-of-mind is.

Klik hier om de bekendmaking te beluisteren

Winnaar maand september

Jeroen van Ree uit Doetinchem is de Achterhoeker van de Maand september geworden.

jeroen-van-ree

Jeroen van Ree, een netwerker puur sang. Daardoor wordt hij vaak gevonden als er iets georganiseerd moet worden. Een kei in het out-the-box te denken, onvermoeibaar initiatieven van de grond te krijgen, vrijwilligers te mobiliseren en uiteindelijk een succes te maken van een evenement, club of ander uniek initiatief. City Beach Doetinchem, Special Olympics en Orion. En zeker die laatste is voor Jeroen een geweldige uitdaging. Het bouwen aan de succesvolle volleybalvereniging en een effectieve samenwerking met de Stichting Orion Topvolleybal Doetinchem, is voor hem een doel op zich. Pim Kamps en de overige teamleden van Heren 1 vonden dan ook dat hij de titel Achterhoeker van de Maand meer dan verdient.

Luister het radio-fragment en dan hoor je vanzelf waarom niet alleen Pim vond dat hij deze titel verdiend, maar zeker nog vele anderen!

Winnaar maand augustus

IMG_6353

Joke Wilting uit Megchelen is de Achterhoeker van de maand augustus, genomineerd door Rian Jansen. ‘’Ze heeft gouden handen voor iedereen, dag en nacht kan men een beroep op haar doen, ze vraagt nooit aandacht en staat nooit op de voorgrond. Ze doet alles zonder op te vallen en daarom moet ze eens een keer in het zonnetje gezet worden”.

Deze woorden gaven genoeg aanleiding om haar te verrassen tijdens de uitzending van Het Balrijk op Optimaal FM op 19 augustus. Ze werd naar de uitzending gelokt vanwege een interview over De Zonnebloem. Zij zet zich hiervoor namelijk met hart en ziel in en ook tijdens de Zonnebloem- vakanties biedt ze met plezier een helpende hand. Ze helpt regelmatig bij bejaardencentrum Maria Postel in Gendringen en tijdens de Welfair op de maandagmiddagen. Stichting Care Travel wil Joke er graag bij hebben als ze weer een uitje organiseren voor hulpbehoeftigen. Niet alleen vanwege haar ervaring als verpleegkundige, maar zeker ook vanwege haar vriendelijke persoonlijkheid. Naast het collecteren voor goede doelen, het koken bij Café de Kievit en De Schaapskooi, staat ze dag en nacht klaar voor haar kinderen en kleinkinderen. Met recht een Achterhoeker van de Maand die nu eens een keer zelf in het zonnetje gezet moet worden!

Klik hier om de bekendmaking te beluisteren

Winnaar maand juni

82c6d92a-9693-417c-aff1-16e49b5293f6

De Achterhoeker van de Maand juni is geworden: Thea Visser uit Doetinchem! Thea is genomineerd door haar vriendin Marion Pleunis. Volgens Marion zijn er vele redenen waarom Thea de titel Achterhoeker van de Maand verdient:

“Thea staat altijd en voor iedereen klaar. Als ze ook maar iets kan betekenen voor haar medemens, in de vorm van praktische hulp en/of een luisterend oor, dan is ze er. Of het nu voor haar dementerende buren als eerste aanspreekpunt of een gescheiden vriendin is. Ook voor het maken van kleding voor het ‘Dickens Festijn’, het helpen van zieken, het ritselen van huisraad voor een alleenstaande, Thea staat altijd klaar om te helpen. Thea heeft zelf verschillende aandoeningen, waardoor ze ook deels fysiek beperkt is, maar daar gaat ze op een heel positieve manier mee om. Thea is een moedige vrouw die heel veel warmte uitstraalt. Haar positiviteit brengt ze op een heel natuurlijk manier over op de mensen om zich heen. Zo doet ze ook vrijwilligerswerk bij de Muziekschool in Doetinchem en samen met haar man Joop is ze lid van het nieuwe koor ‘de Grensvaarders’. Beiden zetten ze zich voor meer dan 100% in om dit koor in de startblokken te krijgen. Alsof dat nog niet genoeg is maakt Thea de kerkbalans op in Braamt en strijkt ze de was voor de pastoor wanneer haar zus niet kan. De kracht van Thea is dat ze ook haar omgeving stimuleert om vrijwilligerswerk te doen. Want zoals Thea zelf zegt: vrijwilligerswerk houdt je jong en actief en geeft voldoening.”

Winnaar maand mei

IMG_4648

Gerard Klaassen is in de maand mei benoemd tot ‘Achterhoeker van de Maand’. Gerard werd genomineerd door Dave Bedeker, die in zijn motivatie een heleboel redenen benoemd voor de eervolle nominatie: “Gerard is een actieve vrijwilliger bij meerdere organisaties. Hij is voorzitter van Openluchttheater Engbergen te Gendringen, vrijwilligerscoördinator bij Huntenkunst in Ulft én één van de vier organisatoren van de Winterfair Engbergen in Gendringen. Ook de buurtbus heeft lange tijd op zijn hulp kunnen rekenen.”

Klik hier om de overhandiging te beluisteren

Winnaar maand april

clemence-ross-achterhoeker-vanhet-jaar

Clémence Ross is Achterhoeker van de Maand april geworden. Haar grootse verdiensten voor de Achterhoek op velerlei vlak hebben ervoor gezorgd dat zij deze eretitel heeft gekregen! Clémence bekleedt diverse maatschappelijke functies waarbij haar tomeloze inzet en enthousiasme opvalt. Momenteel heeft ze zitting in het comité van aanbeveling om de Special Olympics 2018 naar de Achterhoek te halen. Sport is een rode draad in haar loopbaan: naast staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kabinet-Balkenende I bekleedde ze functies voor het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB), Stichting Wereldkampioenschap Wielrennen 2012, Vrouwenvoetbal in de Eredivisie en Voetbalvereniging De Graafschap. Een Achterhoeker van de maand waar we als Achterhoekers trots op zijn!

Klik hier om de overhandiging te beluisteren.

Winnaar maand februari

De Achterhoeker van de Maand februari (2016) is geworden: Maikel Sellink uit Varsseveld. Maikel is opgegeven als Achterhoeker van de Maand door Vera Hoffman:

IMG_3815

“Maikel is een vrijwilliger in hart en nieren. Hij is vrijwilliger bij Stichting Kanjers voor Kanjers, maar hij is veel meer dan dat. Hij onderscheidt zich door veel rollen en taken op zich te nemen binnen de stichting, zoals bestuurslid van Kanjers voor Kanjers, kerngroeplid van de Tristan Hoffman Challenge, Kerngroeplid van het Achterhoek Wielerspektakel, ‘redacteur’ van de facebook en twitter kanalen, magazijnbeheerder, relatiebeheerder van de sponsoren en externe evenementen, vrijwilliger jeugd mountainbike clinics en hij is fotograaf bij uitreikingen en overhandigingen.

Maikel is een duizendpoot die erg betrokken is en punctueel. Hij komt afspraken na en is prettig in de omgang. Kortom: een TOP-vrijwilliger! Hij verdient het niet alleen om vrijwilliger van de maand te worden, maar ook vrijwilliger van het jaar!”

Klik hier om de overhandiging te beluisteren.

Winnaar maand januari

De Achterhoeker van de maand Januari (2016) is geworden: Dàne Starink uit Gaanderen. Dàne is opgegeven als Achterhoeker van de Maand door zijn moeder Jeannette Starink-Elfers:

dane-starink (Custom)

“Dàne heeft MBO Sociaal Juridisch Recht gestudeerd en vervolgens de HBO opleiding Commerciële Economie afgerond. In 2009 heeft hij definitief besloten om onze onderneming Schoenmode Jeanette voort te zetten. In de crisistijd heeft hij ontzettend veel aangepakt, zo heeft hij o.a. De zaak totaal verbouwd, een nieuw kassasysteem met een koppeling naar een goed lopende webshop geintroduceerd en een nieuw beleid voor onze inkoop bepaald. Ook buiten de zaak is Dàne erg sociaal. Hij startte met een paar andere ondernemers de Achterhoekse Jonge Ondernemers (AJO), om alles wat er in de Achterhoek speelt samen bespreekbaar te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Ook zet hij zich in voor CARE Travel. Stichting CARE Travel organiseert kleine uitstapjes en activiteiten op bijzondere locaties voor mensen die wat extra zorg nodig hebben. Kortom: Dane is een échte Achterhoeker in hart en nieren, die heel veel voor zijn Achterhoek over heeft!”

Klik hier om de overhandiging te luisteren

Winnaar maand december

De eerste uitreiking heeft plaatsgevonden in ‘s-Heerenberg. Wielly van Ampting is de eerste Achterhoeker van de Maand geworden. Anny Frerix heeft Wielly opgegeven:

Wielly_van_ampting

‘’Wielly van Ampting uit ’s-Heerenberg is in allerlei functies bezig bij de jeugd EHBO. Voor alle kinderen heeft hij een luisterend oor en ze komen dan ook vaak als ze problemen hebben naar hem toe. Hij is dus eigenlijk een maatschappelijk werker. We zullen echt niet weten wat we zonder hem moeten doen. Hij is onze rots in de branding. Is altijd vrolijk en cijfert zichzelf weg. Zijn vrouw en kinderen staan bovenaan. Als je de naam jeugd EHBO noemt dan is Wielly hier onverbiddelijk mee verbonden. Allerlei dingen worden door hem georganiseerd en gedaan. Het organiseren van jeugdavonden, lesmaterialen, contact met ouders, secretariaat, EHBO diensten draaien daar waar mogelijk is om dat met kinderen te doen, bv Kivada, Fluisterbos, wielrennen en slachtoffer spelen voor de senioren EHBO. Tevens verzorgt hij samen met de Senioren EHBO de oefeningen.

Vanaf 1959 is hij lid van de FNV en vanaf 1975 bestuurslid en in 1993 bondsraad. In 1982 is hij voorzitter geworden van de EHBO ’s-Heerenberg/Stokkum. Ook is hij sinds 1976 lid van MVR voetbalvereniging ’s-Heerenberg en heeft tal van functies gehad, voor de jeugd en de senioren. Iedereen kent hem!’’

Klik hier voor ‘’de overhandiging’’